Home /
Sorten-icon Veislių paieška
Atsisiuntimai
Saaten-Union Vasarinių veislių katalogas 2024
Saaten-Union Vasarinių veislių katalogas 2024
Ankštinių augalų katalogas 2023
Ankštinių augalų katalogas 2023
Rapool SU katalogas LT-2022
Rapool SU katalogas LT-2022
SU HYSEED katalogas
SU HYSEED katalogas
Visi katalogai

Privatumo politika

1. Duomenų apsaugos apžvalga

Bendrosios nuostatos

Mes labai rimtai vertiname savo klientų privatumą.

Todėl, vadovaujantis šiomis duomenų apsaugos nuostatomis norėtume jus informuoti apie tai, kaip mes tvarkome jūsų asmeninius duomenis, kai jūs naudojatės mūsų internetine svetaine. Toliau pateikiama apžvalga apie tai, kas vyksta su jūsų asmenine informacija, kai naudojatės mūsų internetine svetaine. Asmeninė informacija – tai bet kokie duomenys, kurie padeda nustatyti jūsų asmenybę. Toliau mūsų Privatumo politikoje pateikiama išsamesnė informacija apie duomenų apsaugą.

Duomenų rinkimas mūsų internetinėje svetainėje

Kas yra atsakingas už duomenų rinkimą šioje internetinėje svetainėje?

Šioje internetinėje svetainėje surinktus duomenis tvarko interneto svetainės operatorius. Šio operatoriaus kontaktinius duomenis galima rasti internetinės svetainės teisiniame pranešime.

Kaip mes renkame jūsų duomenis?

Kai kurie duomenys renkami, kai juos mums pateikiate. Pavyzdžiui, tai gali būti duomenys, kuriuos jūs įrašote į paklausimo formą.

Kitus duomenis automatiškai renka mūsų IT sistemos, kai lankotės mūsų internetinėje svetainėje. Visų pirma, šie duomenys, tai techniniai duomenys, tokie kaip jūsų naudojama naršyklė ir operacinė sistema, kurią jūs naudojate arba naudojotės, kai atsidarėte puslapį. Šie duomenys renkami automatiškai, vos tik jums atsidarius mūsų internetinę svetainę.

Kam mes naudojame jūsų duomenis?

Dalis duomenų naudojama, siekiant užtikrinti tinkamą internetinės svetainės veikimą. Kiti duomenys gali būti naudojami, siekiant išanalizuoti, kaip lankytojai naudoja mūsų internetinę svetainę, ir atitinkamai pasitelkus tokius duomenis teikti individualizuotus pasiūlymus duomenų subjektams.

Kokias teises dėl savo duomenų jūs turite?

Jūs visada turite teisę nemokamai prašyti informacijos apie savo saugomus duomenis, jų pobūdį, gavėjus ir jų rinkimo tikslą. Jūs taip pat turite teisę prašyti, kad jie būtų pataisyti, užblokuoti arba ištrinti. Jei turite daugiau klausimų dėl privatumo ir duomenų apsaugos, bet kuriuo metu galite susisiekti su mumis, naudodami teisiniame pranešime pateiktą adresą. Be abejo, jūs taip pat galite pateikti skundą kompetentingoms reguliavimo institucijoms.

„Analytics“ ir trečiųjų šalių įrankiai

Jums lankantis mūsų internetinėje svetainėje, gali būti vykdoma jūsų naršymo veiksmų statistinė analizė. Pirmiausia tai vyksta, naudojant slapukus ir „Analytics“. Jūsų naršymo veiksmų analizė paprastai yra anoniminė, t. y. pagal šiuos duomenis mes negalime jūsų identifikuoti. Jūs galite prieštarauti šiai analizei arba užkirsti jai kelią, nenaudodami tam tikrų įrankių.

2. Bendroji ir privaloma informacija

Duomenų apsauga

Šios internetinės svetainės operatoriai labai rimtai vertina Jūsų duomenų apsaugą. Jūsų asmens duomenis mes laikome konfidencialiais ir tvarkome juos pagal teisės aktų nuostatas, kuriomis reglamentuojama duomenų apsauga, ir šią privatumo politiką.

Jeigu naudojatės šia internetine svetaine, bus renkami įvairūs Jūsų asmens duomenys. Asmeninė informacija – tai bet kokia informacija, kuri padeda nustatyti jūsų asmenybę. Šioje privatumo politikoje paaiškinama, kokią informaciją mes renkame ir kam ją naudojame. Joje taip pat paaiškinama, kaip ir kokiu tikslu tai vyksta.

Prašome atkreipti dėmesį, kad internetu perduodami duomenys (pvz. susirašinėjimas elektroniniu paštu) gali tapti saugumo pažeidimu . Visiška jūsų duomenų apsauga nuo trečiųjų šalių prieigos nėra įmanoma.

Pranešimas apie šalį, atsakingą už šią svetainę

Už duomenų tvarkymą šioje internetinėje svetainėje yra atsakinga:

Rapool-Ring GmbH Qualitatsraps deutscher Zuchter atstovybė

Įmonės kodas 303475553

Adresas: Varpo g. 34, LT-76241 Šiauliai

Tel. Nr. +370 413 99609

El. pašto adresas: baltic@rapool.com

Internetinės svetainės adresas: www.saaten-union.lt

Jūsų sutikimo tvarkyti jūsų duomenis atšaukimas

Daugelį duomenų tvarkymo operacijų galima atlikti tik gavus aiškų jūsų sutikimą. Jūs bet kada galite atšaukti savo sutikimą, kuris įsigalioja ne atgaline data. Tokiam prašymui pateikti užtenka neformalaus elektroninio laiško. Duomenys, kurie buvo tvarkomi prieš gaunant jūsų prašymą, vis tiek gali būti teisėtai tvarkomi.

Teisė pateikti skundus reguliavimo institucijoms

Jei buvo pažeisti duomenų apsaugos teisės aktai, nukentėjęs asmuo gali pateikti skundą kompetentingoms reguliavimo institucijoms. Kompetentinga reguliavimo institucija klausimams, susijusiems su duomenų apsaugos įstatymais, tai Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, L.Sapiegos g. 17, Vilnius.

Duomenų perkeliamumo teisė

Jūs turite teisę turėti duomenis, kuriuos mes tvarkome jūsų sutikimo pagrindu arba vykdydami automatiškai jums arba trečiajai šaliai pristatytą sutartį standartiniu mašininiu būdu nuskaitomu formatu. Jeigu jums reikia tiesiogiai perduoti duomenis kitai atsakingai šaliai, tai bus atlikta tik tuo atveju, jei tai yra techniškai įmanoma.

SSL arba TLS šifravimas

Šioje internetinėje svetainėje saugumo sumetimais ir siekiant apsaugoti konfidencialaus turinio perdavimą , pvz.: jūsų siunčiamas užklausas mums, kaip internetinės svetainės operatoriui, naudojamas SSL arba TLS šifravimas. Šifruotą ryšį galite atpažinti savo naršyklės adreso eilutėje, kai ji pasikeičia iš „http://“ į „https://", o jūsų naršyklės adreso juostoje pasirodo užrakto piktograma.

Jeigu aktyvuojamas SSL arba TLS šifravimas, jūsų mums perduodamų duomenų trečiosios šalys skaityti negali.

Informacija, blokavimas, ištrynimas

Tiek, kiek tai leidžia įstatymai, jūs turite teisę, bet kuriuo metu, nemokamai, gauti informaciją apie visus jūsų saugomus asmeninius duomenis, jų kilmę, gavėją ir jų tvarkymo tikslą. Jūs taip pat turite teisę reikalauti, kad šie duomenys būtų ištaisyti, užblokuoti arba ištrinti. Jeigu turite klausimų dėl asmens duomenų, galite su mumis susisiekti bet kuriuo metu, naudodami mūsų teisiniame pranešime nurodytą adresą.

Reklaminių laiškų atsisakymas

Šiuo aiškiai draudžiame naudoti asmeninius duomenis, skelbiamus atsižvelgiant į internetinės svetainės teisinio pranešimo reikalavimus, siunčiant reklaminę ir informacinę medžiagą, kurios nebuvo aiškiai prašoma. Internetinės svetainės operatorius pasilieka teisę imtis konkrečių teisinių veiksmų, jeigu gaunama neprašyta reklaminė medžiaga, tokia kaip, elektroninio pašto šlamštas.

3. Duomenų rinkimas mūsų internetinėje svetainėje

Slapukai

Kai kuriose mūsų tinklalapiuose naudojami slapukai. Slapukai nedaro žalos jūsų kompiuteriui, o taip pat juose nėra virusų. Slapukai daro mūsų svetainę patogesnę naudotojui, efektyvesnę ir saugesnę. Slapukai – tai nedideli tekstiniai failai, kurie laikomi jūsų kompiuteryje ir išsaugomi jūsų naršyklėje.

Dauguma mūsų naudojamų slapukų yra vadinami „sesijos slapukais“. Pasibaigus jūsų apsilankymui, jie automatiškai ištrinami. Kiti slapukai lieka jūsų įrenginio atmintyje, kol jų patys neištrinsite. Šie slapukai padeda atpažinti jūsų naršyklę , kai kitą kartą lankysitės internetinėje svetainėje.

Galite sukonfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtumėte informuojami apie slapukų naudojimą ir galėtumėte kiekvienu konkrečiu atveju nuspręsti, ar slapuką priimti, ar jį atmesti. Kitas variantas – jūsų naršyklė gali būti konfigūruojama taip, kad automatiškai priimtų slapukus tam tikromis sąlygomis, juos atmestų arba automatiškai ištrintų, jums uždarius savo naršyklę. Išjungus slapukus, gali būti apribojamas šios internetinės svetainės funkcionalumas.

Slapukai, kurie yra būtini, norint palaikyti elektroninius ryšius arba suteikti tam tikras jūsų pageidaujamas funkcijas(pvz.: pirkinių krepšelis), yra saugomi pagal Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos f punktą. Internetinės svetainės operatorius turi teisėtą interesą saugoti slapukus, kad užtikrintų optimizuotą paslaugų teikimą ir išvengtų techninių klaidų. Jei taip pat saugomi kiti slapukai (pvz., tokie, kurie naudojami jūsų naršymo elgesiui analizuoti), šioje privatumo politikoje jie bus nagrinėjami atskirai.

Serverio žurnalo failai Internetinės svetainės paslaugų teikėjas automatiškai renka ir laiko informaciją, kurią jūsų naršyklė automatiškai perduoda mums „serverio žurnalo failuose“. Tai yra:

Naršyklės tipas ir naršyklės versija

Naudojama operacinė sistema

Persiuntimo URL

Naudojamo kompiuterio identifikacinis pavadinimas

Serverio užklausos laikas

IP adresas

Šie duomenys nebus sujungti su duomenimis iš kitų šaltinių.

Duomenų tvarkymo pagrindas yra Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos f punktas. Interneto svetainės operatorius turi teisėtą interesą užtikrinti optimizuotą paslaugų teikimą be techninių klaidų. Todėl serverio žurnalo failai turi būti saugomi.

Paklausimo forma

Jeigu klausimus mums siųsite, naudodamiesi paklausimo forma, mes surinksime duomenis įrašytus į formą, įskaitant jūsų pateiktus kontaktinius duomenis, kad atsakytume į jūsų klausimą ir bet kokius tolesnius klausimus. Be jūsų leidimo šia informacija nesidaliname.

Todėl, mes tvarkysime bet kokius duomenis, kuriuos jūs įrašysite į paklausimo formą, tik gavę jūsų sutikimą pagal Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos a punktą. Jūs galite atšaukti savo sutikimą bet kuriuo metu. Tokiam prašymui pateikti užtenka neformalaus elektroninio laiško. Duomenis, tvarkomus prieš mums gaunant jūsų prašymą , vis tiek gali būti teisėtai tvarkomi.

Mes pasiliksime jūsų duomenis, pateiktus paklausimo formoje, nebent paprašytumėte juos ištrinti, atšauktumėte savo sutikimą dėl jų laikymo arba jų laikymas nebebūtų aktualus (pvz. įvykdžius jūsų prašymą). Ši nuostata nepaveikia bet kokių privalomų įstatyminių nuostatų, ypač – dėl privalomųjų duomenų laikymo laikotarpių.

Duomenų (klientų ir sutarčių duomenų) tvarkymas

Mes renkame, tvarkome ir naudojame asmens duomenis tik tiek, kiek tai yra būtina, siekiant sukurti arba pakeisti teisinius santykius su mumis (pagrindiniai duomenys). Tai daroma Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos b punkto pagrindu, kuriuo leidžiamas duomenų tvarkymas, siekiant įvykdyti sutartį arba imantis priemonių prieš pasirašant sutartį. Mes renkame, tvarkome ir naudojame jūsų asmens duomenis, kai lankotės mūsų internetinėje svetainėje (naudojimo duomenys), tik tiek, kiek tai reikalinga, norint suteikti jums galimybę naudotis mūsų paslaugomis arba išrašyti jums sąskaitą.

Surinkti klientų duomenys ištrinami, įvykdžius užsakymą arba nutraukus verslo santykius. Teisiniai duomenų saugojimo laikotarpiai lieka nepaveikti.

Duomenys perduodami registruojantis paslaugoms ir skaitmeniniam turiniui

Mes perduodame asmenį identifikuojančius duomenis trečiosioms šalims tik tiek kiek reikia norint įvykdyti jūsų su mumis sudarytas sutarties sąlygas, pavyzdžiui, bankams, kuriems patikėta tvarkyti jūsų mokėjimus.

Jūsų duomenys nebus perduoti jokiu kitu tikslu, nebent jūs duotumėte aiškų sutikimą tai daryti. Jūsų duomenys nebus atskleisti trečiosioms šalims reklamos tikslais be jūsų aiškaus sutikimo.

Duomenys tvarkomi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos b punkto pagrindu, leidžiančiu tvarkyti duomenis siekiant įvykdyti sutartį arba imtis priemonių prieš sudarant sutartį.

Duomenys perduodami pasirašant sutartį su internetinėmis parduotuvėmis, mažmenininkais ir pateikiant užsakymą paštu

Mes perduodame asmenį identifikuojančius duomenis trečiosioms šalims tik tiek, kiek tai numatyta pagal jūsų sutarties sąlygas, pavyzdžiui, įmonėms, kurios yra įgaliotos pristatyti prekes į jūsų nurodytą vietą, arba bankams, kuriems patikėta tvarkyti jūsų mokėjimus.. Jūsų duomenys nebus perduoti jokiu kitu tikslu, nebent jūs duotumėte aiškų sutikimą tai daryti. Jūsų duomenys nebus atskleisti trečiosioms šalims reklamos tikslais be jūsų aiškaus sutikimo.

Duomenys tvarkomi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos b punkto pagrindu, leidžiančiu tvarkyti duomenis siekiant įvykdyti sutartį arba imtis priemonių prieš sudarant sutartį.

Duomenys perduodami registruojantis paslaugoms ir skaitmeniniam turiniui

Mes perduodame asmenį identifikuojančius duomenis trečiosioms šalims tik tiek, kiek tai numatyta pagal jūsų sutarties su mumis sąlygas, pavyzdžiui, bankams, kuriems patikėta tvarkyti jūsų mokėjimus.

Jūsų duomenys nebus perduoti jokiu kitu tikslu, nebent jūs duotumėte aiškų sutikimą tai daryti. Jūsų duomenys nebus atskleisti trečiosioms šalims reklamos tikslais be jūsų aiškaus sutikimo.

Duomenys tvarkomi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos b punkto pagrindu, leidžiančiu tvarkyti duomenis siekiant įvykdyti sutartį arba imtis priemonių prieš sudarant sutartį.

4. Socialiniai tinklai

Facebook papildiniai (Mygtukai „Patinka“ ir „Dalintis“)

Mūsų internetinėje svetainėje yra socialinio tinklo „Facebook“, „Facebook Inc.“, 1 Hacker Way, Menlo Park, Kalifornija 94025, JAV, papildiniai. „Facebook“ papildinius galima atpažinti pagal „Facebook“ logotipą arba mygtuką „Patinka“ mūsų internetinėje svetainėje. . Norėdami pamatyti „Facebook“ papildinius, apsilankykite: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Kai lankotės mūsų internetinėje svetainėje, per papildinį sukuriamas tiesioginis ryšys tarp jūsų naršyklės ir „Facebook“ serverio. Tai suteikia „Facebook“ galimybę gauti informaciją apie tai, kad jūs apsilankėte mūsų internetinėje svetainėje iš savo IP adreso. Jeigu paspaudžiate „Facebook“ mygtuką „Patinka“, kai esate prisijungę prie savo „Facebook“ paskyros, jūs galite susieti mūsų svetainės turinį su savo „Facebook“ profiliu. Tau suteikia „Facebook“ galimybę susieti apsilankymus mūsų svetainėje su jūsų vartotojo paskyra. Prašome atkreipti dėmesį, kad mes, kaip šios svetainės operatorius, neturime žinių apie duomenų perduodamų į „Facebook“, turinį ir apie tai, kaip „Facebook“ naudoja šiuos duomenis. Norėdami rasti daugiau informacijos, skaitykite „Facebook“ privatumo politiką: https://de-de.facebook.com/policy.php.

Jeigu nenorite, kad „Facebook“ susietų jūsų apsilankymą mūsų svetainėje su jūsų „Facebook“ paskyra, prašome išsiregistruoti iš savo „Facebook“ paskyros.

5. Analitika ir reklama

„Google analytics“ analitika

Šioje internetinėje svetainėje naudojama „Google Analytics“, žiniatinklio analizės paslauga. Ją teikia „Google Inc.“, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, JAV.

„Google analytics“ naudoja vadinamuosius „slapukus“. Tai – tekstiniai failai, kurie saugomi jūsų kompiuteryje ir leidžia analizuoti jūsų veiksmus, kai naudojatės internetine svetaine. Informacija, kurią suteikia slapukas apie jūsų veiksmus šioje internetinėje svetainėje, perduodama į „Google“ serverį JAV ir ten yra saugoma.

„Google Analytics“ slapukai saugomi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos f punkto pagrindu. Internetinės svetainės operatorius turi teisėtą interesą analizuoti vartotojo veiksmus, kad optimizuotų tiek savo internetinę svetainę, tiek jos reklamą.

Naršyklės papildinys

Jūs galite išvengti šių slapukų saugojimo, pasirinkę atitinkamus nustatymus savo naršyklėje. Vis dėlto norėtume pabrėžti, kad tai padarę nebegalėsite naudotis visomis šios internetinės svetainės funkcijomis. Taip pat jūs galite užkirsti kelią slapukų teikiamai informacijai apie jūsų veiksmus interneto svetainėje (įskaitant jūsų IP adresą), kad ji nebūtų perduota „Google“ ir „Google“ jos netvarkytų, atsisiuntę ir įdiegę naršyklės papildinį, kurį galite rasti atsidarę šią nuorodą: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Duomenų rinkimo atsisakymas

Spustelėję šią nuorodą galite užkirsti kelią tam, kad „Google Analytics“ rinktų jūsų duomenis. Bus nustatytas atsisakymo slapukas, siekiant užkirsti kelią jūsų informacijos rinkimui tolesnių apsilankymų mūsų internetinėje svetainėje metu: „Išjungti „Google Analytics“.

Užsakomųjų duomenų tvarkymas

Esame sudarę sutartį su „Google“ dėl mūsų užsakomųjų duomenų tvarkymo ir visiškai įgyvendiname griežtus Lietuvos Respublikos duomenų apsaugos institucijų reikalavimus, naudojantis „Google Analytics“.

Demografinių duomenų rinkimas naudojant „Google Analytics“

Šioje internetinėje svetainėje naudojamos „Google Analytics“ demografijos funkcijos. Tai sudaro sąlygas kurti ataskaitas, kuriose nurodomas lankytojų amžius, lytis ir interesai. Šie duomenys gaunami iš pomėgiais paremtos „Google“ reklamos ir trečiųjų šalių lankytojų duomenų. Šie surinkti duomenys negali būti priskiriami jokiam konkrečiam asmeniui. Šią funkciją galite išjungti bet kuriuo metu, koreguodami reklaminių skelbimų nustatymus savo „Google“ paskyroje, taip pat galite uždrausti „Google Analytics“ rinkti jūsų duomenis, kaip nurodyta skiltyje „Duomenų rinkimo atsisakymas“.

6. Naujienlaiškis

Naujienlaiškio duomenys

Jeigu norite gauti mūsų naujienlaiškį, prašome nurodyti galiojantį elektroninio pašto adresą ir informaciją, kuri leistų mums patvirtinti, kad esate konkretaus elektroninio pašto adreso savininkas, ir kad sutinkate gauti šį naujienlaiškį. Jokie papildomi duomenys nėra renkami arba jie yra renkami tik esant savanoriškam sutikimui. Mes naudojame šiuos duomenis tik prašomai informacijai siųsti ir neperduodame jų trečiosioms šalims.

Taigi, mes tvarkysime bet kokius duomenis, kuriuos įrašėte į paklausimo formą pagal Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos a punktą. Galite atšaukti sutikimą saugoti jūsų duomenis ir elektroninio pašto adresą, o taip pat jų naudojimą naujienlaiškiui siųsti bet kuriuo metu, pvz. paspaudę naujienlaiškio nuorodą „atsisakyti prenumeratos“. Duomenys, kurie buvo tvarkomi prieš gaunant jūsų prašymą, vis tiek gali būti teisėtai tvarkomi.

Duomenys, pateikti registruojantis dėl naujienlaiškio, bus naudojami, siekiant pristatyti naujienlaiškį tol, kol atšauksite savo prenumeratą ir minėti duomenys bus ištrinti. Duomenų, saugomų kitais tikslais (pvz. elektroninio pašto adreso narių zonoje) tai nepaveiks.

8. Papildiniai ir įrankiai

„YouTube“

Mūsų interneto svetainėje yra naudojami „YouTube“ papildiniai, kuriuos valdo „Google“. Puslapių operatorius yra „YouTube LLC“, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, JAV.

Jeigu lankotės viename mūsų puslapių, kuriuose veikia „YouTube“ papildinys, sukuriamas ryšys su „YouTube“ serveriais. Taip „YouTube“ serveriui pranešama apie mūsų puslapius, kuriuose apsilankėte.

Jeigu esate prisijungęs prie savo „YouTube“ paskyros, „YouTube“ jums leis susieti savo naršymo veiksmus tiesiogiai su savo asmeniniu profiliu. Užkirsti tam kelią galite išsiregistruodami iš savo „YouTube“ paskyros.

„YouTube“ naudojama tam, kad mūsų internetinė svetainė būtų patraukli. Tai yra teisėtas interesas pagal Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos f punktą.

„Google“ žemėlapiai

Šioje interneto svetainėje naudojama „Google“ žemėlapių paslauga per API. Ją valdo „Google Inc.“, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, JAV.

Norint naudotis „Google“ žemėlapiais, būtina išsaugoti savo IP adresą. Ši informacija paprastai perduodama „Google“ serveriui JAV ir yra ten saugoma. Šios internetinės svetainės paslaugų teikėjas neturi įtakos šiam duomenų perdavimui.

„Google“ žemėlapiai naudojami tam, kad būtų interneto svetainė būtų patrauklesnė, o taip pat – siekiant palengvinti mūsų internetinėje svetainėje nurodytų vietų radimą. Tai yra teisėtas interesas pagal Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 pastraipos f punktą.